ΘΕΡΜΟΫΔΡΑΥΛΙΚΗ - ΚΙΛΚΙΣ - ΘΕΡΜΟΥΔΡΑΥΛΙΚΕΣ - ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ - ΜΑΡΑΝΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ - ΘΕΡΜΟΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ

ΘΕΡΜΟΫΔΡΑΥΛΙΚΗ - ΚΙΛΚΙΣ - ΘΕΡΜΟΥΔΡΑΥΛΙΚΕΣ - ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ - ΜΑΡΑΝΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ - ΘΕΡΜΟΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ

107735 Επισκέπτες:
Διεύθυνση: Παπακυριαζή 20
Περιοχή: Κιλκίς
Τηλέφωνο: 6947841195
Κινητό: 6947841195
Τ.Κ.: 61100
Fax: 2341020172
Υπεύθυνος: ΜΑΡΑΝΤΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Τηλέφωνο υπεύθυνου: 6947841195
Η επιχείρηση ΘΕΡΜΟΫΔΡΑΥΛΙΚΗ ιδρύθηκε το 1995 στην κεντρική Μακεδονία με έδρα το Κιλκίς. Και αντικείμενο εργασιών, ηλεκτρολογικών & θερμοϋδραυλικών εγκαταστάσεων στον κλάδο του κατασκευαστικού τομέα. Η άρτια κατάρτιση η πολυετής εμπειρία η συνεχής επιμόρφωση η συνεργασία με έμπειρους μελετητές η έμφαση στην λειτουργικότητα και την καλαισθησία του χώρου, εγγυώνται το βέλτιστο αποτέλεσμα σε ολοκληρωμένες λύσεις φιλικές προς το περιβάλλον με πρωταρχικό στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας. Ε...
107735 Επισκέπτες:

Παπακυριαζή 20, Κιλκίς

107735 Επισκέπτες:

Η επιχείρηση ΘΕΡΜΟΫΔΡΑΥΛΙΚΗ ιδρύθηκε το 1995 στην κεντρική Μακεδονία με έδρα το Κιλκίς. Και αντικείμενο εργασιών, ηλεκτρολογικών & θερμοϋδραυλικών εγκαταστάσεων στον κλάδο του κατασκευαστικού τομέα.

Η άρτια κατάρτιση η πολυετής εμπειρία η συνεχής επιμόρφωση η συνεργασία με έμπειρους μελετητές η έμφαση στην λειτουργικότητα και την καλαισθησία του χώρου, εγγυώνται το βέλτιστο αποτέλεσμα σε ολοκληρωμένες λύσεις φιλικές προς το περιβάλλον με πρωταρχικό στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας.

Επίσης στις υπηρεσίες που παρέχουμε περιλαμβάνεται και όλος εκείνος ο εξοπλισμός, που θα συνθέσει ένα ολοκληρωμένο πακέτο θέρμανσης, ύδρευσης, αποχέτευσης, κλιματισμού και φυσικού αερίου, στις καλύτερες τιμές της αγοράς.

Άλλωστε, ξέροντας ότι οι ικανοποιημένοι πελάτες είναι η καλύτερη διαφήμιση για εμάς, δίνουμε τη μέγιστη αξία στα χρήματα που ξοδεύετε.

 

Η επιχείρηση ΘΕΡΜΟΫΔΡΑΥΛΙΚΗ δραστηριοποιείτε.

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ - ΘΕΡΜΟΥΔΡΑΥΛΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ:

ΑΝΤΛΙΩΝ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ - ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ - ΠΕΛΛΕΤ – ΞΥΛΟΥ - ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ – ΗΛΙΑΚΩΝ - ΗΛΙΑΚΗΣ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ - ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ, ΔΡΟΣΙΣΜΟΥ - ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ.

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΝΕΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ, ΨΥΞΗΣ & ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΧΡΗΣΗΣ.

 

ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΙΤΑΣ:

Οι οικιακές αντλίες θερμότητας μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες για θέρμανση τον χειμώνα, δροσισμό το καλοκαίρι και παραγωγή ζεστού νερού χρήσης για όλο το χρόνο.

 

Το μέλλον είναι στις αντλίες θερμότητας αλλά ο περισσότερος κόσμος θα αργήσει να τις ανακαλύψει. Το κόστος αγοράς και εγκατάστασης είναι υψηλό και θα τρόμαζε τον καθένα, αλλά η εξοικονόμηση χρημάτων που επιτυγχάνεται με τα συστήματα αυτά είναι της τάξεως του 60% και άνω, γι’ αυτό θα υποχρεώσουν ίσως πολλούς να διερευνήσουν συντόμως την συγκεκριμένη αγορά.

 

Στη φύση, η θερμότητα είναι η ενέργεια που μεταφέρεται από ένα σώμα υψηλότερης θερμοκρασίας σε ένα άλλο χαμηλότερης θερμοκρασίας. Για παράδειγμα, αν βάλετε ένα φλιτζάνι ζεστό καφέ πάνω στο τραπέζι της βεράντας σας τότε ο καφές θα κρυώσει μέχρι να φτάσει τη θερμοκρασία του εξωτερικού περιβάλλοντος. Η αντλία θερμότητας κάνει το αντίθετο. Το σύστημα «σπρώχνει» τον αέρα από χαμηλότερες σε υψηλότερες θερμοκρασίες. Όπως ακριβώς στην υδραυλική, το νερό πηγαίνει μόνο του (ρέει) από το ψηλό σημείο στο χαμηλό (λόγω βαρύτητας) και χρειαζόμαστε μια αντλία νερού για να μεταφέρουμε το νερό αντίθετα με την φυσική του ροή (να το ανεβάσουμε ψηλότερα), έτσι και η θερμική ενέργεια "ρέει" από μόνη της από το σώμα υψηλής θερμοκρασίας (ζεστό) στο σώμα χαμηλότερης θερμοκρασίας (κρύο) και χρειαζόμαστε μια "αντλία θερμότητας" για να αντιστρέψουμε την κίνηση της ενέργειας και να την μεταφέρουμε από την χαμηλή θερμοκρασία (κρύο) στην υψηλή (ζεστό).

 

Όλα αρχίζουν από τον ήλιο. Ο ήλιος θερμαίνει την ατμόσφαιρα και τον εξωτερικό φλοιό της γης. Ετησίως ο ήλιος στέλνει στη γη 50 φορές περισσότερη ενέργεια από αυτή που καταναλώνεται συνολικά στον πλανήτη. Έτσι, ο ήλιος αποτελεί μια μεγάλη και αστείρευτη πηγή ενέργειας για τον πλανήτη μας.

 

Ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται τη θερμική ενέργεια μόνο τις ζεστές ημέρες, στην πραγματικότητα όμως αυτή υπάρχει στον αέρα ακόμη και τις πιο κρύες ημέρες και νύχτες. Έτσι, όχι μόνο στη Φλόριντα και Νότια Ισπανία αλλά και στη Σουηδία ή τη Νορβηγία πολλά σπίτια εξοπλισμένα με αντλίες θερμότητας εκμεταλλεύονται τη θερμική ενέργεια που βρίσκεται ελεύθερη στο περιβάλλον.

 

Οι αντλίες θερμότητας είναι αναπόσπαστο κομμάτι του συστήματος κλιματισμού, καθώς μεταφέρουν θερμότητα από το ένα περιβάλλον στο άλλο μέσω του ψυκτικού μέσου. Στη λειτουργία ψύξης, οι αντλίες θερμότητας μεταφέρουν τη θερμότητα από το δωμάτιο ή τον εσωτερικό χώρο στον αέρα του περιβάλλοντος, ψύχοντας έτσι τον εσωτερικό χώρο. Στην αντίστροφη λειτουργία, οι αντλίες θερμότητας αντλούν τη λανθάνουσα θερμότητα από τον αέρα του περιβάλλοντος (ακόμα κι όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι -20 °C) και τη μεταφέρουν στο εσωτερικό για τη θέρμανση του χώρου. Δηλαδή είναι μηχανές μεταφοράς κυρίως (και όχι παραγωγής) θερμικής ενέργειας από ένα χώρο με χαμηλότερη θερμοκρασία, σε ένα χώρο με υψηλότερη. Βασίζονται στο φαινόμενο της ψύξης ενός υγρού όταν αυτό εξαερώνεται. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το φιαλίδιο του υγραερίου που ψύχεται όταν το τοποθετούμε στο καμινέτο (εξαερώνεται το υγραέριο), ή το χέρι μας που ψύχεται όταν βάζουμε οινόπνευμα (εξαερώνεται το οινόπνευμα).

 

Η τεχνολογία δεν είναι και τόσο καινούρια (Carnot 1824 - Einstein 1926), αλλά χρησιμοποιούνταν κυρίως για τις ανάγκες ψύξης (ψυγεία, καταψύκτες, κοινά κλιματιστικά ψύξης κ.ά). Αν όμως αναστραφεί ο κύκλος λειτουργίας τους, τότε παράγουν αντί ψύξης θερμότητα και εφ' όσον έλθουν σε επαφή με το περιβάλλον, προσλαμβάνουν την απαιτούμενη θερμότητα από αυτό, (ατμόσφαιρα, γή, θάλασσα, υπόγεια νερά κλπ), χωρίς ουσιαστική δαπάνη για παραγωγή ενέργειας.

 

Οι αντλίες θερμότητας μπορεί να φαίνονται πολύπλοκες στον καταναλωτή, καθώς πολλοί δεν αντιλαμβάνονται αμέσως πως είναι δυνατόν από το κρύο εξωτερικό περιβάλλον να μεταφέρεται θερμότητα μέσα στο σπίτι. Κι όμως, το σύστημα λειτουργίας των αντλιών θερμότητας είναι απλό.

 

Μια αντλία θερμότητας χρειάζεται μόνο μια πηγή θερμότητας (εν προκειμένω τον εξωτερικό αέρα), δύο εναλλάκτες θερμότητας (ο ένας απορροφά και ο άλλος διαχέει θερμότητα) και ένα σχετικά μικρό ποσό ηλεκτρικής ενέργειας για να λειτουργεί.

 

Αρχικά, αντλεί θερμική ενέργεια από το περιβάλλον και πιο συγκεκριμένα από τον εξωτερικό αέρα. Στην συνέχεια, αυξάνει τη θερμοκρασία της απαχθείσας ενέργειας και την διαχέει με ένα μέσο στον εσωτερικό χώρο. Στο σύστημα αεροθερμίας, η θερμότητα διαχέεται μέσω του νερού των σωληνώσεων στα θερμαντικά σώματα, στη ενδοδαπέδια θέρμανση ή τις μονάδες fan coil. Η θερμότητα μεταδίδεται από το εξωτερικό περιβάλλον ως το σπίτι σας με τη βοήθεια ενός ψυκτικού υγρού.

 

Το ψυκτικό υγρό είναι ένα ειδικό υγρό που εξατμίζεται σε θερμοκρασία πολύ χαμηλότερη από αυτή του εξωτερικού περιβάλλοντος. Στην εξωτερική μονάδα, ειδικά χάλκινα στοιχεία φέρουν τον εξωτερικό αέρα (με την βοήθεια ενός ανεμιστήρας) σε επαφή με το ψυκτικό υγρό. Αυτό απορροφά τη θερμική ενέργεια του εξωτερικού αέρα, λόγο πολύ χαμηλής θερμοκρασίας του ψυκτικού υγρού σε σχέση με τον εξωτερικό αέρα . Έτσι, συντελείται η πρώτη συναλλαγή θερμότητας.

 

Στην συνέχεια το ψυκτικό υγρό διέρχεται του εξατμιστή και μετατρέπεται σε αέριο. Έτσι, απελευθερώνεται η θερμότητα του εξωτερικού αέρα. Στο σημείο αυτό τίθεται σε λειτουργία ο συμπιεστής. Κατά τη συμπίεση ενός αερίου, η θερμική του ενέργεια συμπυκνώνεται μαζί με τα μόριά του με αποτέλεσμα να αυξάνεται η θερμοκρασία του.

 

Η θερμοκρασία αυξάνεται ιδιαίτερα σε σχέση με την αρχική θερμοκρασία της πηγής (δηλ. του εξωτερικού αέρα). Η δεύτερη συναλλαγή θερμότητας συμβαίνει στο εσωτερικό του σπιτιού. Το συμπιεσμένο αέριο εισέρχεται στον συμπυκνωτή (κοντένσερ), μια επιφάνεια ψυχρότερη από το αέριο. Τελικά, το αέριο υγροποιείται και αποβάλλει θερμότητα. Η θερμότητα αυτή που κρατά ζεστό το σπίτι σας.

 

Κατά τη διαδικασία συμπύκνωσης το αέριο μετατρέπεται πάλι σε υγρό, διέρχεται από βαλβίδα εκτόνωσης, ανακτά την αρχική του πίεση και πυκνότητα. Έτσι, η διαδικασία αρχίζει πάλι από την αρχή.

 

Τα παραδοσιακά συστήματα θέρμανσης χρησιμοποιούν ορυκτά καύσιμα. Η διαφορά ενός συστήματος τύπου αντλίας θερμότητας, είτε χρησιμοποιεί τη θερμοκρασία του αέρα (αντλία αέρα/νερού) είτε τους εδάφους (γεωθερμική αντλία) για να μεταφέρει τη θερμότητα, είναι πως λειτουργεί πολύ πιο αποτελεσματικά και εξοικονομεί περισσότερη ενέργεια. Πληρώνετε μόνο ένα μικρό ποσό ρεύματος, αλλά πρόκειται για μία επένδυση που αποδίδει.

 

Και αυτό διότι οι αντλίες θερμότητας χαρακτηρίζονται από μεγάλο βαθμό απόδοσης (COP), ο οποίος κυμαίνεται από 2,5 έως 5.

 

Αυτό σημαίνει ότι μία αντλία αέρα – νερού με COP = 3, για κάθε kWh ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνει, αποδίδει 3 kWh θερμικής ενέργειας. Ειδικά εάν το σύστημα λειτουργεί αρκετές ώρες με το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ το κόστος κατανάλωσης μειώνετε σημαντικά, ενώ ακόμη μεγαλύτερη εξοικονόμηση μπορούμε να επιτύχουμε στην περίπτωση που η αντλία συνδυαστεί με ενδοδαπέδια θέρμανση.

 

Για να δούμε όμως στην πράξη τι εξοικονόμηση μπορούμε να έχουμε εάν χρησιμοποιήσουμε μία αντλία θερμότητας αέρα – νερού για τη θέρμανσή μας, αξίζει να κάνουμε μία σύγκριση με το πετρέλαιο, για ένα σπίτι πχ 100 τ.μ με ετήσιες ανάγκες θέρμανσης 7.000 kWh.

 

Για να πάρει το συγκεκριμένο σπίτι τις 7.000 kWh θερμικής ενέργειας, απαιτούνται περίπου 945 λίτρα πετρελαίου, τα οποία θεωρώντας μία μέση φετινή ( 2013 ) τιμή στα 1,3 ευρώ, έχουν κόστος περίπου 1.229 ευρώ.

 

Στην περίπτωση της αντλίας θερμότητας τώρα, εάν θεωρήσουμε συντελεστή απόδοσης COP ίσο με 3, οι 7.000 kWh θερμικής ενέργειας απαιτούν την κατανάλωση 2.333 περίπου kWh ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίες θεωρώντας μέσο κόστος 0,20 ευρώ/kWh, έχουν συνολικό κόστος 466 ευρώ.

 

Το κόστος για μία μέση πιστοποιημένη επώνυμη αντλία θερμότητας κυμαίνεται από 4.000 έως 8.000 ευρώ, δηλ. πρόκειται για ένα σύστημα αρκετά ακριβότερο τόσο από τα παραδοσιακά συστήματα πετρελαίου, φυσικού αερίου όσο και από τα νέα σχετικά συστήματα όπως αυτά που καίνε πέλλετ. Ωστόσο, βάσει του παραπάνω παραδείγματος μπορεί κανείς εύκολα να συμπεράνει ότι η απόσβεση του αρχικού κόστους κτήσης γίνεται αρκετά γρήγορα. Οι άνθρωποι του χώρου εκτιμούν ότι η εγκατάσταση αντλίας θερμότητας είναι η πλέον συμφέρουσα λύση.

 

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ: Σύγκριση κόστους θέρμανσης από διάφορες τεχνολογίες. Το Link για DOWNLOAD του PDF είναι: http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=mjyreVhzzr8%3D&tabid=282&language=el-GR 

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ 

Η ενδοδαπέδια θέρμανση ή δαπεδοθέρμανση ή θέρμανση δαπέδου όπως αλλιώς ονομάζεται, αποτελεί έναν σύγχρονο τρόπο θέρμανσης των κτιρίων γραφείων, κατοικιών, σχολείων, νηπιαγωγείων, κλειστών γυμναστηρίων, εκκλησιών, γηροκομείων, σούπερ μάρκετ, ξενοδοχείων, βιομηχανικών χώρων παραγωγής και αποθήκευσης προσφέροντας σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και μεγάλη θερμική άνεση. Στην ενδοδαπέδια θέρμανση το στοιχείο που αποδίδει τη θερμότητα στο χώρο είναι το δάπεδο του χώρου το οποίο θερμαίνεται με την βοήθεια ειδικών σωληνώσεων που εγκιβωτίζονται και στους οποίους διοχετεύεται ζεστό νερό, εάν θέλουμε να επιτύχουμε τη θέρμανση ενός χώρου είτε κρύο νερό, εάν πρόκειται για το δροσισμό του. Σε ένα υδραυλικό ενδοδαπέδιο σύστημα υπάρχουν πολλές επιλογές ως προς την πηγή που θα παράγει το νερό τροφοδοσίας του, όπως είναι οι λέβητες (πετρέλαιο και φυσικό αέριο), οι αντλίες θερμότητας, η γεωθερμία, η ηλιακή ενέργεια, ηλεκτρικοί λέβητες, λέβητες ξύλου είτε πέλλετ κ.α. Το σύστημα της ενδοδαπέδιας θέρμανσης έχει κατηγορηθεί από «ειδικούς» ότι δήθεν επιτείνει το πρόβλημα σε όσους πάσχουν από φλεβίτιδα ή κυκλοφορικό, διότι «καίνε» τα δάπεδα. Μελέτες που έχουν γίνει από Διεθνείς Οργανισμούς Υγείας έχουν αποδείξει ότι ο ανθρώπινος οργανισμός δέχεται με ευχαρίστηση θερμοκρασία δαπέδου από 20°C έως και 33°C και ενοχλείται όταν αυτή η θερμοκρασία είναι κάτω από 17°C ή πάνω από 36°C. Σε μια καλά ρυθμισμένη εγκατάσταση ενδοδαπέδιας θέρμανσης η μέση θερμοκρασία του νερού στους σωλήνες είναι 40°C , ενώ η θερμοκρασία των δαπέδων κυμαίνεται μεταξύ 25°C και 28°C. Αν δε αναλογιστεί κανείς ότι η θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος είναι 36,6°C, τότε είναι μάλλον απίθανο να καταλάβουμε ότι καίνε τα δάπεδα. Από την άλλη πλευρά, τα πλεονεκτήματα της ενδοδαπέδιας σε ότι αφορά την υγιεινή είναι πολλά: λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών του νερού προσαγωγής ο αέρας δε ζεσταίνεται πέραν των 25°C και έτσι δε χάνει την υγρασία του, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να μη γίνεται αποπνικτική. Στην ενδοδαπέδια θέρμανση το δάπεδο ακτινοβολεί τη θερμότητα, συνεπώς δεν μεταφέρονται μικρόβια και δεν παρατηρούνται ρεύματα αέρα. Επομένως, είναι ιδανική για άτομα με αλλεργίες, αναπνευστικά προβλήματα κ.α. Η ενδοδαπέδια θέρμανση είναι έως και 35% οικονομικότερη στη λειτουργία από μια συμβατική θέρμανση. Κάτι τέτοιο εξηγείται από το ότι η θερμοκρασία του νερού προσαγωγής στους σωλήνες φτάνει τους 45°C, ενώ στο καλοριφέρ τους 80°C. Είναι γνωστό ότι, όσο χαμηλότερη θερμοκρασία έχει το νερό τροφοδοσίας ενός συστήματος θέρμανσης, τόσο πιο αποδοτικά δουλεύουν οι λέβητες, οι αντλίες θερμότητας και οι ηλιακοί συλλέκτες. Αν δε αναλογιστεί κανείς ότι όσο μειώνουμε της θερμοκρασίας προσαγωγής, έχουμε ακόμη μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου, τότε γίνεται αντιληπτό το όφελος να διατηρούμε τη θερμοκρασία νερού λειτουργίας όσο το δυνατόν χαμηλότερα. Επίσης, παρατηρούνται λιγότερες απώλειες στις σωληνώσεις και στους χώρους της οροφής, των τοίχων και του αερισμού, καθώς δε χρειάζεται να θερμανθεί ο αέρας. Η κατασκευή ενός συστήματος ενδοδαπέδιας θέρμανσης είναι κατά κανόνα ακριβότερη από την κατασκευή ενός συστήματος με παραδοσιακά θερμαντικά σώματα. Στο κόστος κατασκευής της πρώτης, ωστόσο, περιλαμβάνεται η διάστρωση θερμομπετόν καθώς και μόνωσης, κάτι που παραλείπεται στο κόστος του καλοριφέρ. Η διαφορά αυτή καλύπτεται πολύ γρήγορα, αφενός εξαιτίας του χαμηλότερου κόστους λειτουργίας του ενδοδαπεδίου συστήματος και αφετέρου από τα μειωμένα έξοδα συντήρησης που προκαλούνται από τη θέρμανση με καλοριφέρ όπως λόγου χάρη διαρροές σωμάτων και σωλήνων, βάψιμο σωμάτων, τοίχων κ.α. Στην ενδοδαπέδια θέρμανση το δάπεδο λειτουργεί ως θερμαντικό σώμα. Οι σωλήνες κατανέμουν τη θερμότητα εκεί που χρειάζεται (και όχι στο υπόγειο, τους εξωτερικούς τοίχους και την οροφή) γι’ αυτό αποδίδουν με ελάχιστη αδράνεια και με χαμηλότερη θερμοκρασία του νερού προσαγωγής. Εξάλλου, εξαιτίας της ειδικής συστάσεως του θερμομπετόν (που είναι απαλλαγμένο από φυσαλίδες αέρα), όλη η θερμότητα ακτινοβολείται στον εσωτερικό χώρο. Ακόμα, η πυκνή διάστρωση των σωλήνων κοντά στους εξωτερικούς τοίχους αναχαιτίζει το ψύχος, ενώ η αραιότερη διάστρωσή τους στο εσωτερικό των δωματίων επιτρέπει την χαμηλότερη μετάδοση θερμικών φορτίων. Χάρη στις μικρές θερμοκρασίες δαπέδου, περίπου 26°C με 28°C, δεν παρατηρούνται καθόλου μετακινήσεις αερίων μαζών με ότι αυτό συνεπάγεται (αιωρούμενη σκόνη, βακτηρίδια, μικρόβια κ.α.). Ένα σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης, σε μία καλά μονωμένη κατοικία, μπορεί να αποδίδει άριστα με ζεστό νερό θερμοκρασίας περίπου 30°C. Ωστόσο, ακόμα και σε παλαιές κατοικίες, η θερμοκρασία λειτουργίας ενός συστήματος ενδοδαπέδιας δύσκολα θα ξεπεράσει τους 45°C. Ένα συμβατικό σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης/δροσισμού, μαζί με το θερμομπετόν, απαιτεί περίπου 9cm ύψους. Υπάρχουν ωστόσο και συστήματα θέρμανσης/δροσισμού χαμηλού ύψους. Στην ενδοδαπέδια δεν υπάρχουν περιορισμοί ως προς την επιλογή του τελικού δαπέδου. Η ενδοδαπέδια μπορεί να συνδυαστεί με οποιοδήποτε υλικό: πλακάκι, μάρμαρο, ξύλο (κολλητό ή καρφωτό), πλαστικό δάπεδο, πατητή τσιμεντοκονία κλπ. Ωστόσο, πρέπει να έχει εκ των προτέρων αποφασιστεί τι τελικό δάπεδο θα στρωθεί σε κάθε χώρο, ώστε να προσαρμόσουμε τη μελέτη σε συνδυασμό με τη θερμική αγωγιμότητα κάθε υλικού. Τα χαλιά μειώνουν την ακτινοβολία θερμότητας της ενδοδαπέδιας, γι’ αυτό καλό είναι να γνωρίζουμε σε ποιους χώρους θα στρωθούν χαλιά ή μοκέτες, ώστε εκεί η διάστρωση των σωλήνων να είναι πυκνότερη. Η ενδοδαπέδια σε σύγκριση με το καλοριφέρ καθυστερεί αρχικά να αποδώσει απευθείας τη θερμότητα στο χώρο, γεγονός που οφείλεται στις χαμηλές θερμοκρασίες του νερού προσαγωγής. Για το λόγο αυτό συνιστάται να τίθεται η ενδοδαπέδια σε λειτουργία προετοιμασίας κατά τον Οκτώβριο, όταν δηλ. παρατηρείται πτώση της θερμοκρασίας Οι πιθανότητες να προκληθεί κάποια βλάβη στην ενδοδαπέδια είναι ελάχιστες, καθώς οι σωλήνες είναι κατασκευασμένοι από ειδικό πλαστικό ώστε να μη σπάνε στις καμπυλώσεις από τις συστοδιαστολές και να μη διαβρώνονται ούτε εσωτερικά ούτε εξωτερικά. Ωστόσο, στην απίθανη περίπτωση που τρυπήσει ένας σωλήνας, υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός που μας επιτρέπει να εντοπίσουμε και να επισκευάσουμε τη ζημιά στο σημείο ακριβώς που εκδηλώνεται. Επομένως, δεν χρειάζεται να ξηλωθεί όλο το δάπεδο, παρά μόνο μια επιφάνεια μικρότερη από ένα τετραγωνικό μέτρο. Όπως αποδείξαμε, η ενδοδαπέδια θέρμανση είναι οικονομικότερη στη λειτουργία από το κοινό καλοριφέρ, υπάρχουν, όμως, και κάποια άλλα στοιχεία που ενισχύουν την επιλογή για ενδοδαπέδια, τα οποία αξίζει να σημειωθούν: - Η ενδοδαπέδια θέρμανση είναι το ιδανικότερο σύστημα γιατί θερμαίνει τον αέρα αφ’ ενός ομοιόμορφα σε όλο το χώρο κατά την οριζόντια έννοια και αφ’ ετέρου περισσότερο από το δάπεδο και μέχρι ύψος 1,80 και λιγότερο κοντά στην οροφή. - Η θέρμανση δαπέδου πλησιάζει περισσότερο από κάθε άλλο σύστημα την ιδανική κατανομή θερμοκρασίας δημιουργώντας έτσι ιδανικές συνθήκες θεμικής ευεξίας. - Η εκπομπή ήπιας θερμικής ακτινοβολίας μειώνει τη διαφορά της θερμοκρασίας μεταξύ του δαπέδου και της οροφής, εξαφανίζοντας παράλληλα τα ρεύματα αέρα που είναι υπεύθυνα για τη μεταφορά της σκόνης. - Η ενδοδαπέδια θέρμανση λειτουργεί με νερό χαμηλής θερμοκρασίας (30-45C), επιτρέποντας παράλληλα τον ανεξάρτητο προγραμματισμό της θερμοκρασίας κάθε θερμαινόμενου χώρου. - Δεν ξηραίνει την ατμόσφαιρα του χώρου, παρέχοντας ομοιόμορφη θέρμανση παντού. - Δεν υπάρχει περίπτωση τραυματισμών, αφού δεν προεξέχουν σώματα καλοριφέρ. - Δεν αναδύονται οσμές. - Προσφέρει ισχυρότερη θέρμανση με οικονομικότερη κατανάλωση από τα υπόλοιπα συστήματα θέρμανσης. - Ηχομονώνει τα δάπεδα μεταξύ των διαμερισμάτων με αποτέλεσμα την μείωση κατά 90% των οικιακών θορύβων μεταξύ των διαμερισμάτων. - Το καλοκαίρι, με τη βοήθεια ενός ψύκτη ή μίας αντλίας θερμότητας, η εγκατάσταση μπορεί να αξιοποιηθεί παρέχοντας ένα ευχάριστο δροσισμό στους χώρους της κατοικίας. Ο δροσιμός, λόγω της χρήσης μεγάλης ψυκτικής επιφάνειας, εμφανίζει πλεονεκτήματα, όπως, άνεση και υγιεινό περιβάλλον. Έχουμε ομοιόμορφη κατανομή της θερμοκρασίας στο χώρο, με αποφυγή ρευμάτων πολύ ψυχρού αέρα αλλά και θορύβου, που εμφανίζουν οι κλιματιστικές μονάδες. - Μειωμένη κατανάλωση καυσίμων (έως και 35%). - Μειωμένο κόστος κτηριακής συντήρησης, αφού δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε μαυρίσματα στους τοίχους και στις κουρτίνες. - Μηδενικό κόστος συντήρησης και αντικατάστασης θερμαντικών σωμάτων. - Η ενδοδαπέδια θέρμανση όντας τοποθετημένο μέσα στο δάπεδο, παραμένει αόρατη, καθιστώντας εφικτή οποιαδήποτε αρχιτεκτονική ή διακοσμητική λύση. - Έχουμε την δυνατότητα με τη χρήση ενός μόνο λέβητα να θερμάνουμε κάποιους χώρους του κτίσματος με ενδοδαπέδια θέρμανση και άλλους με το κλασικό σύστημα θέρμανσης με σώματα ή fan coils. Παράλληλα από τον ίδιο λέβητα τροφοδοτούμε και τα ζεστά νερά χρήσης του κτηρίου. - Δυνατότητα χρησιμοποίησης όλων των σύγχρονων πηγών θερμότητας λόγω χαμηλών θερμοκρασιών και συνολικής αδράνειας του συστήματος εκτός των κοινών πηγών ενέργειας έχουμε την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε βιομάζα και ήπιες μορφές ενέργειας, όπως την ηλιακή, αντλίες θερμότητας, γεωθερμικές πηγές κλπ. - Τα συστήματα θέρμανσης δαπέδου θερμαίνουν, εκμεταλλευόμενα τις χαμηλές θερμοκρασίες της επιφανείας του δαπέδου και την ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας, με ήπια ακτινοβολία ενέργειας εξασφαλίζοντας έτσι την θερμική θαλπωρή. Σε αντίθεση με τα στατικά συστήματα θέρμανσης, μ' αυτό τον τρόπο αποκαθίσταται η ισορροπία ακτινοβολούμενης θερμότητας μεταξύ ανθρώπου και του χώρου που τον περικλείει και επιτυγχάνεται η ιδανική αίσθηση θαλπωρής. - Χάρη στο υψηλό ποσοστό ακτινοβολίας ενέργειας των συστημάτων θέρμανσης δαπέδου, η αίσθηση της θαλπωρής, στην περίπτωση της θέρμανσης, γίνεται αντιληπτή σε αισθητά χαμηλότερες θερμοκρασίες χώρου. Η θερμοκρασία χώρου μπορεί να μειωθεί κατά 1 με 2 βαθμούς Κελσίου. Το γεγονός αυτό επιτρέπει μια ετήσια εξοικονόμηση ενέργειας από 3 έως 6 %. - Λόγω της αυξημένης απόδοσης θέρμανσης σε σχετικά μικρές θερμοκρασίες προσαγωγής, τα συστήματα θέρμανσης δαπέδου μπορούν να συνδυαστούν ιδανικά με γεωθερμικές αντλίες θερμότητας, λέβητες αερίου, ηλιακούς συλλέκτες αυξάνοντας έτσι την φιλικότητα της εγκατάστασης θέρμανσης προς το περιβάλλον. - Λόγω του χαμηλού ποσοστού ακτινοβολούμενης ενέργειας των συστημάτων θέρμανσης δαπέδου προκύπτει μια περιορισμένη ανακυκλοφορία του αέρα του θερμαινόμενου χώρου. Η ανακυκλοφορία και το σκόρπισμα της σκόνης ανήκει πλέον στο παρελθόν. Έτσι προφυλάσσεται το αναπνευστικό σύστημα όλων και όχι μόνον των αλλεργικών ατόμων. 

 

 

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΗΛΙΟΘΕΡΜΙΑΣ – ΗΛΙΑΚΗΣ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ & ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΧΡΗΣΗΣ

Ηλιοθερμία είναι η μετατροπή της ηλιακής ακτινοβολίας σε θερμότητα. Με την ηλιοθερμία μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα εύκολα από το σύστημα της θέρμανσης σας, χρησιμοποιώντας την ηλιακή ενέργεια. Η ηλιακή ενέργεια στην Ελλάδα λόγω του εύκρατου κλίματος της, είναι διαθέσιμη δωρεάν κάθε μέρα, έτοιμη να καλύψει τις καθημερινές ενεργειακές ανάγκες σε θέρμανση και ζεστό νερό κάθε κτιρίου. Οι παραδοσιακές πηγές ενέργειας, τα ορυκτά καύσιμα μειώνονται σταθερά και οι εκπομπές των αέριων ρύπων τους επιβαρύνουν συνεχώς το περιβάλλον. Επόμενο είναι, να θεωρείται σοβαρό το ζήτημα της ενεργειακής κατανάλωσης του οικιακού τομέα και να απασχολεί την παγκόσμια κοινή γνώμη. Η ανάπτυξη καινοτόμων και αποτελεσματικών λύσεων από τον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας συμβάλλει αποφασιστικά στην κατασκευή αποδοτικών συστημάτων, χρησιμοποιώντας ανανεώσιμές πηγές ενέργειας με μηδενικές εκπομπές αέριων ρύπων προς το περιβάλλον. Το ηλιοθερμικό σύστημα είναι ένα σύστημα για θέρμανση και ζεστό νερό χρήσης με μηδενικές εκπομπές καυσαερίων χρησιμοποιώντας τη δωρεάν ενέργεια από τον ήλιο. Η ηλιακή ενέργεια είναι δωρεάν και ως εκ τούτου η εξοικονόμηση ενέργειας που μπορείτε να επιτύχετε με ένα ηλιοθερμικό σύστημα μπορεί να είναι απεριόριστη. Πάρα ταύτα, ένα ηλιοθερμικό σύστημα για να είναι αποδοτικό και ως προς το κόστος κτήσης του, λειτουργεί συμπληρωματικά της βασικής εγκατάστασης θέρμανσης και πρέπει να καλύπτει ένα μέρος και όχι το σύνολο των αναγκών θέρμανσης. Κτα συνέπεια χρειάζεται συμπλήρωση από ένα άλλο σύστημα θέρμανσης, ενώ η αποτελεσματικότητα και κατά συνέπεια η μείωση της χρήσης άλλου καυσίμου εξαρτάται από το μέγεθος της εγκατάστασης, τη γεωγραφική θέση κλπ. . Ως συμπληρωματική πηγή μπορείτε να επιλέξετε έναν λέβητα αερίου ή έναν λέβητα πετρελαίου ή μια αντλία θερμότητας. Στην περίπτωση όμως που υπάρχει ήδη εγκατεστημένος λέβητας, τότε μπορεί αυτός κάλιστα να παίξει το ρόλο της συμπληρωματικής πηγής. Η λειτουργία ενός ηλιοθερμικού συστήματος βασίζεται στο ότι ο συλλέκτης μετατρέπει την ηλιακή ενέργεια σε θερμότητα. Αυτή η θερμότητα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης, υποβοήθηση θέρμανσης, θέρμανση πισίνας ή σε θερμικές διεργασίες. Υπάρχουν διάφοροι τύποι ηλιακών συλλεκτών. Ανάλογα με την χρήση για την οποία προορίζονται μπορούμε να επιλέξουμε ηλιακούς συλλέκτες επίπεδης επιφάνειας ή συλλέκτες κενού. Σε εφαρμογές κατοικιών ή επαγγελματικών κτιρίων που απαιτούνται θερμοκρασίες μικρότερες από 93°C συνήθως χρησιμοποιούνται επίπεδοι ηλιακοί συλλέκτες, ενώ σε εφαρμογές που απαιτούνται θερμοκρασίες μεγαλύτερες από 93°C χρησιμοποιούνται ηλιακοί συλλέκτες με σωλήνες κενού. Για μέγιστη εξοικονόμηση της ηλιακής ανεργίας σε συνδυασμό με τα ηλιακά πάνελ κρίνεται απαραίτητη η τοποθέτηση ταμιευτήρα ζεστού νερού (Buffer), εκεί αποθηκεύεται το ζεστό νερό, του οποίου την θερμοκρασία μπορούμε να αξιοποιήσουμε όταν δεν έχουμε ηλιοφάνεια. Ανάλογα με την χρήση που θέλουμε, τοποθετούμε τον αντίστοιχο ταμιευτήρα, είτε για ΖΝΧ είτε για υποστήριξη θέρμανσης, είτε για συνδυασμό και των δύο. Σε κάθε σύστημα ηλιοθερμίας, χρησιμοποιείται ένας ηλιακός ελεγκτής, μέσω του οποίου ελέγχονται οι συσκευές θέρμανσης και όλες οι λειτουργίες του συστήματος.

 

 

ΔΩΡΕΑΝ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ: 

1) Υπολογισμός ενεργειακού κόστους εναλλακτικών μορφών θέρμανσης v7

18/11/2014 Mετά την τελευταία παράλογη αύξηση τις τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, ο κόσμος που βιώνει ταυτόχρονα την οικονομική κρίση, αναρωτιέται για το πώς θα θερμάνει το σπίτι του πιο οικονομικά. Το πρώτο πράγμα που σκέπτονται οι περισσότεροι είναι η αλλαγή του είδους καυσίμου ή η αλλαγή συστήματος παραγωγής θερμότητας. Πολλοί ανατρέχουν στο internet, σε διαφημιστικά έντυπα, εμπόρους, καταστήματα κλπ. για να ενημερωθούν πάνω στο θέμα. Διαπιστώνεται ότι τις περισσότερες φορές η ενημέρωση αυτή είναι αποσπασματική και πολλές φορές από εμπορική σκοπιμότητα ελλιπής, που μπορεί να μας οδηγήσει σε λάθος επιλογές. Για να ενημερωθούν σωστά οι ενδιαφερόμενοι, θα υπολογίσουμε το ενεργειακό κόστος των διαφόρων εναλλακτικών τρόπων θέρμανσης παίρνοντας ως βάση το κόστος της θέρμανσης με πετρέλαιο. Το αρχείο .rar περιέχει ένα υπολογιστικό βιβλίο εργασίας σε Excel 2007 η μεταγενέστερη έκδοση.

Το Link για DOWNLOAD είναι: https://www.dropbox.com/s/om3vcuuk6191mp2/Ypologismos_Energeiakou_Kostous_Thermansis_v7.xlsx?dl=0

 

2) Υπολογισμός απόδοσης ισχύς σωμάτων τύπου Panel - Φέτες

05/10/2014 Σε ένα φύλλο εργασίας Excel 2007 η μεταγενέστερη έκδοση μπορείτε να υπολογίσετε την ισχύ απόδοσης σωμάτων, σε διαφορετικές θερμοκρασίας νερού. Βάση νερού ( εισαγωγής - εξαγωγής ).

Το Link για DOWNLOAD είναι: https://www.dropbox.com/s/ue6zym07yvhbms4/Ypologismos_apodosis_somatwn.xlsx?dl=0 

 

3) Υπολογισμός παροχής και ισχύς μπέκ καυστήρα & λέβητα  πετρελαίου. v2 25/11/2014

Σε ένα φύλλο εργασίας Excel 2007 η μεταγενέστερη έκδοση μπορείτε να υπολογίσετε την ισχύ σε kw/h και την παροχή σε kg/h, lit/h, USgal/h (Μπεκ καυστήρα πετρελαίου). Βάση πίεσης λειτουργίας αντλίας καυστήρα σε bar, και την ισχύ του λέβητα βάση (βαθμού απόδοσης %) σε kw/h.

Το Link για DOWNLOAD είναι: https://www.dropbox.com/s/1ewwzdqcyj...aiou.xlsx?dl=0

 

4) Σύστημα αυτονομίας και διαχείρισης, ελέγχου καύσης ξυλολέβητα. Μονογραμμικό ηλεκτρολογικό διάγραμμα φάσης L. 24/10/2014

Σύστημα αυτονομίας και διαχείρισης, ελέγχου καύσης ξυλολέβητα με πρωταρχικό στόχο την ασφάλεια αλλά και την μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση ενέργειας σε συνάρτηση με την τρέχουσα θερμοκρασία την ζητούμενη θερμοκρασία αλλά και την ζήτηση του θερμοστάτη χώρου. Αρχείο σε μορφή: pdf

Το Link για DOWNLOAD είναι: https://www.dropbox.com/s/mz4u0ny7xuyd0z1/Systima_aytonomias_xilolevita.pdf?dl=0

 

5) Κοινόχρηστα v3 23/10/2014

Πλήρης έκδοση κοινοχρήστων έως και 20 διαμερισμάτων με προαπαιτούμενη την μηχανολογική μελέτη για τον υπολογισμό των συντελεστών εi, fi θέρμανσης, ή με άμεση εισαγωγή των συντελεστών θέρμανσης εi, fi της μηχανολογικής μελέτης. Σε υπολογιστικά φύλλα Microsoft Excel 2007 η μεταγενέστερη έκδοση. Περιλαμβάνει: Κατανομή κοινόχρηστων δαπανών. Κατανομή δαπανών πετρελαίου - φυσικού αέριου θέρμανσης με (Κεντρική χωρίς αυτονομία - Ωρομέτρηση - Θερμιδομέτριση). Κατανομή πάγιου αποθεματικού. Κατανομή δαπανών ιδιοκτητών – ενοικιαστών. Κατανομή ειδικών δαπανών (Κεντρικού μπόιλερ ζεστού νερού χρήσεις, Νερού χρήσεις κεντρικής δεξαμενής και δαπάνη εκκένωση κεντρικού βόθρου. Δυνατότητα απαλλαγής ιδιοκτησιών από δαπάνες κοινοχρήστων σε κάποια από τις κατηγορίες ( κοινόχρηστα – ανελκυστήρας – θέρμανση ) για οποιονδήποτε λόγο! Σε περίπτωση που το καταστατικό πολυκατοικίας το προβλέπει. Με δυνατότητα εκτύπωσης του πίνακα κατανομής δαπανών - Ειδοποιητηρίων ιδιοκτησιών. Και άλλα..

Το Link για Download είναι: 

https://www.dropbox.com/s/3ezzl6q0z5krk2j/koinoxrista_v3.xlsx?dl=0 

 

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΘΕΡΜΟΫΔΡΑΥΛΙΚΗ - ΚΙΛΚΙΣ - ΘΕΡΜΟΥΔΡΑΥΛΙΚΕΣ - ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ - ΜΑΡΑΝΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ - ΘΕΡΜΟΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσεις
ΘΕΡΜΟΫΔΡΑΥΛΙΚΗ - ΚΙΛΚΙΣ - ΘΕΡΜΟΥΔΡΑΥΛΙΚΕΣ - ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ - ΜΑΡΑΝΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ - ΘΕΡΜΟΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ Θερμοϋδραυλικές Εγκαταστάσεις
ΘΕΡΜΟΫΔΡΑΥΛΙΚΗ - ΚΙΛΚΙΣ - ΘΕΡΜΟΥΔΡΑΥΛΙΚΕΣ - ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ - ΜΑΡΑΝΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ - ΘΕΡΜΟΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ Ηλιακά Συστήματα
ΘΕΡΜΟΫΔΡΑΥΛΙΚΗ - ΚΙΛΚΙΣ - ΘΕΡΜΟΥΔΡΑΥΛΙΚΕΣ - ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ - ΜΑΡΑΝΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ - ΘΕΡΜΟΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ Φυσικό Αέριο
ΘΕΡΜΟΫΔΡΑΥΛΙΚΗ - ΚΙΛΚΙΣ - ΘΕΡΜΟΥΔΡΑΥΛΙΚΕΣ - ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ - ΜΑΡΑΝΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ - ΘΕΡΜΟΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ Συντήρηση Ανάλυση Καυσαερίων
ΘΕΡΜΟΫΔΡΑΥΛΙΚΗ - ΚΙΛΚΙΣ - ΘΕΡΜΟΥΔΡΑΥΛΙΚΕΣ - ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ - ΜΑΡΑΝΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ - ΘΕΡΜΟΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ Ενδοδαπέδια Θέρμανση
ΘΕΡΜΟΫΔΡΑΥΛΙΚΗ - ΚΙΛΚΙΣ - ΘΕΡΜΟΥΔΡΑΥΛΙΚΕΣ - ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ - ΜΑΡΑΝΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ - ΘΕΡΜΟΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ Κλιματισμός
107735 Επισκέπτες:

Παπακυριαζή 20
Κιλκίς

Τηλέφωνο: 6947841195
Κινητό: 6947841195

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα:
Τρίτη:
Τετάρτη:
Πέμπτη:
Παρασκευή:
Σάββατο:
Κυριακή: